Wil je updates in je mailbox?:

Een service van FeedBurner

Chinese kool Frittata


mrt 9, 2013  Astrid  Ei  4 reacties 

Frittata (goed gevulde omelet) is net als hartige taart een heerlijk veelzijdig gerecht waarbij je eindelook kan variëren!

 

Ingrediënten:

½ Chinese kool

200 gram gehakt

100 gram spekjes

Doosje champignons

2 tenen knoflook, gehakt of geperst

6 eieren

Scheut kokosmelk

Ongeveer 2 eetlepels verse peterselie

Chilivlokken naar smaak

Peper en zout naar smaak

 

Werkwijze:

  • Was de kool en snij deze in stukken (niet te groot). Laat de kool goed uitlekken. Bak de spekjes uit en wanneer deze bijna klaar zijn voeg je de gehakt toe. De gehakt rul bakken en ondertussen de champignons in plakjes snijden. Wanneer de gehakt bijna gaar is de champignons toevoegen en meebakken. Voeg nu de Chinese kool toe en bak deze voor een minuut op drie mee. Als laatste de knoflook nog even meebakken totdat je deze begint te ruiken.
  • Klop de eieren los met de kokosmelk. Voeg de peterselie toe en breng op smaak met de chilivlokken, peper en zout.
  • Giet het eimengsel over het koolmengsel en doe een deksel op de pan. Op een laag vuur in ongeveer 10 tot 15 minuten gaat laten worden. De laatste paar minuten de deksel van de pan halen zodat ook bovenkant helemaal droog kan worden.

 

Eet smakelijk!


 

 

Over de auteur
Astrid Jongbloed werkt als voedingscoach vanuit haar eigen praktijk in Heerhugowaard. Zij is een levensgenieter, een lekkerbek, dol op koken en uitgebreid eten met familie en vrienden. Behalve dat ze haar klanten begeleidt bij de overstap op het PaleoPrincipe organiseert zij o.a. ook kookworkshops en supermarkt survivals. Voor een bezoek aan haar site, klik hier. Volg Astrid Jongbloed

Reacties

Reageer op dit artikel
Voeg een beoordeling toe voor deze reactie

We zullen je emailadres niet publiceren of misbruiken!

Naam:
Email:
Bericht:
Reageer ook op dit artikel
Voeg een beoordeling toe voor deze reactie

We zullen je emailadres niet publiceren of misbruiken!

Naam:
Email:
Bericht:

Voor 't eerst hier?

Welkom op deze website. Een site die wel eens heel belangrijk kan zijn voor je gezondheid. Op deze website vind je alles wat je al lang over je gezondheid had moeten weten maar wat bijna niemand je heeft verteld. Wat je moet doen om gezond te blijven of weer te worden, wat gezonde voeding is...

 

 

 

Zoeken

 

Sponsors

Doneren

Heb je iets aan de informatie op deze website gehad? Steun ons zodat we je ook in de toekomst van de Paleo-informatie kunnen voorzien.

Boeken

Alles voor je sport!