Wil je updates in je mailbox?:

Een service van FeedBurner

Choco- en Nut Bark


dec 17, 2012  Astrid  schotse  4 reacties 

Lekkere knapperige stukjes zaligheid. Kokosolie, chocola en eventueel wat nootjes…. Wat wenst een mens nog meer!

 

Over het algemeen laten namen van Engelse recepten zich wel vertalen naar het Nederlands maar ik heb geen idee hoe ik Choco Bark zou moeten vertalen zonder dat het volstrekt onzinnig klinkt; ‘chocolade bast’ is het nu eenmaal ook niet. Mocht er iemand een goede optie hebben dan verander ik de naam graag!

 

Dat gezegd, dit is één van mijn absoluut favoriete snacks, de ingrediënten  zijn altijd in huis en het recept is binnen 5 minuutjes klaar (waarna je helaas nog 30 minuten moet wachten tot de vriezer zijn werk heeft gedaan J )

 

Let er wel op dat deze lekkernijen caloriebommetjes zijn. Ben je bezig om gewicht kwijt te raken dan zou ik hier niet te veel van snoepen! En eerlijk is eerlijk mensen, al dit soort lekkere recepten vallen in de 20% van de 80/20 regel. De ingrediënten zijn stuk voor stuk Paleo, het eindresultaat natuurlijk niet.

 

Nog één tip, deze stukjes choco bark kunnen niet te warm kunnen worden, kokosolie heeft namelijk een smelttemperatuur van rond de 24-26°C. Bewaar deze lekkernijen dan ook altijd in de koelkast en kijk uit met het meenemen naar school of werk. Zet je tas niet naast de verwarming of in het zonnetje want dan hou je enkel een plasje ‘choco bark’ over.

 

Genoeg gezegd!

 

  • Klik hier voor Choco Bark
  • Klik hier voor Nut Bark

 

 

Over de auteur
Astrid Jongbloed werkt als voedingscoach vanuit haar eigen praktijk in Heerhugowaard. Zij is een levensgenieter, een lekkerbek, dol op koken en uitgebreid eten met familie en vrienden. Behalve dat ze haar klanten begeleidt bij de overstap op het PaleoPrincipe organiseert zij o.a. ook kookworkshops en supermarkt survivals. Voor een bezoek aan haar site, klik hier. Volg Astrid Jongbloed

Reacties

Reageer op dit artikel
Voeg een beoordeling toe voor deze reactie

We zullen je emailadres niet publiceren of misbruiken!

Naam:
Email:
Bericht:
Reageer ook op dit artikel
Voeg een beoordeling toe voor deze reactie

We zullen je emailadres niet publiceren of misbruiken!

Naam:
Email:
Bericht:

Voor 't eerst hier?

Welkom op deze website. Een site die wel eens heel belangrijk kan zijn voor je gezondheid. Op deze website vind je alles wat je al lang over je gezondheid had moeten weten maar wat bijna niemand je heeft verteld. Wat je moet doen om gezond te blijven of weer te worden, wat gezonde voeding is...

 

 

 

Zoeken

 

Sponsors

Doneren

Heb je iets aan de informatie op deze website gehad? Steun ons zodat we je ook in de toekomst van de Paleo-informatie kunnen voorzien.

Boeken

Alles voor je sport!