Wil je updates in je mailbox?:

Een service van FeedBurner

Gekarameliseerde pompoen-tomatensoep


dec 27, 2012  Astrid  Soep  0 reacties 

De kerstdagen zijn achter de rug, we hebben uren in de keuken gestaan om de meest lekkere maaltijden op tafel te zetten en de buikjes zijn allemaal rond gegeten.

Tijd voor een lekkere stevige maar makkelijke maaltijdsoep!

 

Deze soep dankt zijn karakter aan de gekarameliseerde pompoen en tomaat. Dit geeft de soep een diepe en krachtige smaak. Zelf hou ik wel van een pittige soep en kieper er dan ook een aardige hoeveelheid chilivlokken in. Maak de soep zo stevig als je zelf wilt door met de hoeveelheid bouillon te spelen. Lekker gebakken eitjes erbij of een paar hamburgers en je hebt een snelle maar voedzame maaltijd op tafel. En de overgebleven soep vries je gewoon in!

Eet smakelijk!

 

Gekarameliseerde pompoen-tomatensoep

 

Voor 4 tot 5 liter soep;

 

Ingrediënten;

  • 2 á 3 liter bouillon
  • 2 kilo tomaten
  • 1 oranje pompoen
  • 6-7 flinke tenen knoflook
  • 1 ui
  • Olijfolie
  • 1 theelepel tijm (of naar smaak)
  • 1 theelepel rozemarijn (of naar smaak)
  • Zeezout
  • Zwarte peper
  • Optioneel; chilivlokken
  • Optioneel; soepballen

 

Werkwijze;

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verwarm 2 liter bouillon in een ruime pan (ongeveer 4 tot 5 liter).
  • Snij de pompoen doormidden en leg deze met het snijvlak omhoog op een bakplaat. Rooster deze in de oven voor ongeveer 40 minuten of totdat de bovenkant bruin is en de pompoen zacht. Haal de pompoen uit de oven en laat afkoelen
  • Halveer de tomaten en leg ze met het snijvlak omhoog op de bakplaat.  Bestrijk ze met olijfolie en besprenkel met zeezout, zwarte peper en de helft van de tijm en rozemarijn.
  • Pel de knoflook en de ui. Snij de ui in vier stukken en leg deze samen met de hele tenen knoflook op de bakplaat bij de tomaten.
  • Rooster het geheel voor ongeveer 30 tot 40 minuten in de oven of totdat de tomaten donkere randjes krijgen.
  • Wanneer de pompoen voldoende is afgekoeld kun je de pitten eruit scheppen met een lepel. Schep vervolgens het vruchtvlees uit de schil en in de bouillon.
  • Voeg hier de tomaten, knoflook en ui bij zodra deze klaar zijn (inclusief achtergebleven olie op de bakplaat)
  • Pureer de soep met een staafmixer en voeg desgewenst nog extra bouillon toe voor een dunnere soep.
  • Breng op smaak met tijm, rozemarijn, zeezout, zwarte peper en eventueel de chilivlokken.
  • Voeg op het laatst de soepballen toe en kook deze kort mee.

 

Serveer met een scheutje kokosmelk.


 

 

Over de auteur
Astrid Jongbloed werkt als voedingscoach vanuit haar eigen praktijk in Heerhugowaard. Zij is een levensgenieter, een lekkerbek, dol op koken en uitgebreid eten met familie en vrienden. Behalve dat ze haar klanten begeleidt bij de overstap op het PaleoPrincipe organiseert zij o.a. ook kookworkshops en supermarkt survivals. Voor een bezoek aan haar site, klik hier. Volg Astrid Jongbloed

Reacties

Reageer op dit artikel
Voeg een beoordeling toe voor deze reactie

We zullen je emailadres niet publiceren of misbruiken!

Naam:
Email:
Bericht:
Reageer ook op dit artikel
Voeg een beoordeling toe voor deze reactie

We zullen je emailadres niet publiceren of misbruiken!

Naam:
Email:
Bericht:

Voor 't eerst hier?

Welkom op deze website. Een site die wel eens heel belangrijk kan zijn voor je gezondheid. Op deze website vind je alles wat je al lang over je gezondheid had moeten weten maar wat bijna niemand je heeft verteld. Wat je moet doen om gezond te blijven of weer te worden, wat gezonde voeding is...

 

 

 

Zoeken

 

Sponsors

Doneren

Heb je iets aan de informatie op deze website gehad? Steun ons zodat we je ook in de toekomst van de Paleo-informatie kunnen voorzien.

Boeken

Alles voor je sport!