Wil je updates in je mailbox?:

Een service van FeedBurner

Hallo Paleo


mei 11, 2013  Evert  Algemeen  1 reactie 

Een aantal weken (misschien al maanden eigenlijk) zocht Willeke Linneman contact met me. We waren al een tijdje facebook en twitter vrienden dus ik wist al dat ze mijn interesse voor Paleo deelde. Willeke postte destijds geregeld lekkere recepten op haar facebookpagina, dus ik was blij verrast toen ze me vertelde dat ze bezig was met haar kookboek. Ik was vereerd toen ze me vroeg om een voorwoord te schrijven.

 

Inmiddels heb ik het boek in huis en ik ben opnieuw blij verrast. In een paar bladzijdes legt Willeke uit wat Paleo is, op een manier die iedereen meteen begrijpt. Vervolgens gaat ze meteen van start met een korte uitleg over wat je allemaal wel en niet moet eten met het paleodieet. Na nog een paar kleine extraatjes in de vorm van bijvoorbeeld een jaarkalender begint het belangrijkste onderdeel van het boek: de recepten.

 

Ontbijt, lunch, diner en snacks

De recepten zijn overzichtelijk gerubriceerd. Het boek bevat aparte hoofdstukken met ontbijtrecepten, lunchrecepten en dinerrecepten. Dat is dus erg handig als jij met je ontbijt niet veel verder komt dan een gebakken eitje en ook voor je lunch en diner ook nog wel wat inspiratie kunt gebruiken. Bij de lunchrecepten vind je soepen die je natuurlijk ook prima bij je diner kunt gebruiken. En de salade van je lunch kun je natuurlijk ook prima als diner gebruiken. Het boek bevat ook nog een apart hoofdstuk met smoothierecepten, waar je nog diverse superfoods (die ook in het boek worden beschreven) aan kunt toevoegen.

 

Minder is meer
Wat ik zelf erg leuk vind aan de recepten is dat ze relatief weinig ingrediënten bevatten. Meer is ook niet nodig. Door een slimme combinatie van enkele ‘Paleo-whole-foods’ zet je snel een lekker gerecht op tafel.

 

 

Oergezond kookboek

De ondertitel van HALLO PALEO is ‘het oergezonde kookboek’. Nu lees ik wel bij meer kookboeken dat de auteur beweert dat de recepten gezond zijn maar meestal klopt daar niets van. Bij dit kookboek echter wel! Alle recepten zijn vrij van gluten, zuivel en toegevoegde suikers.

 

Ook leuk voor gezinnen

De opzet van het boek, met de overzichtelijke recepten en getekende plaatjes zal ook zeker kinderen aanspreken. Dit is erg handig voor ouders die zelf Paleo eten, maar waarbij de kinderen nog niet helemaal op de ‘paleo-rails’ zitten. Door samen met je kinderen uit dit kookboek te koken krijgen ze een ‘wij eten paleo gevoel’, in plaats van ‘zij eten paleo’. Mijn tip: begin met je kinderen eerst aan de ‘Oerbonbons’, Leo’s koekjes of cupcakes, en overtuig ze er van dat Paleo ook lekker kan zijn. Gebruik vervolgens het boek steeds meer voor je echte maaltijden (ontbijt, lunch, diner).

 

Externe links:

 

 

Een aanrader!


 

 

Over de auteur
Evert Berkelaar werkt als voedingsdeskundige in zijn eigen praktijk in Zoetermeer. Hij is de oprichter van de Stichting Het PaleoPrincipe en geeft seminars en lezingen over dit onderwerp.
Voor een bezoek aan zijn eigen website, klik hier. Hij heeft ook praktische e-books ontwikkeld.
  Volg @EvertBerkelaar Link met Evert Like Evert's Facebook pagina
paleo_basics_ebook

Reacties

Reageer op dit artikel
Voeg een beoordeling toe voor deze reactie

We zullen je emailadres niet publiceren of misbruiken!

Naam:
Email:
Bericht:
Reageer ook op dit artikel
Voeg een beoordeling toe voor deze reactie

We zullen je emailadres niet publiceren of misbruiken!

Naam:
Email:
Bericht:

Voor 't eerst hier?

Welkom op deze website. Een site die wel eens heel belangrijk kan zijn voor je gezondheid. Op deze website vind je alles wat je al lang over je gezondheid had moeten weten maar wat bijna niemand je heeft verteld. Wat je moet doen om gezond te blijven of weer te worden, wat gezonde voeding is...

 

 

 

Zoeken

 

Sponsors

Doneren

Heb je iets aan de informatie op deze website gehad? Steun ons zodat we je ook in de toekomst van de Paleo-informatie kunnen voorzien.

Boeken

Alles voor je sport!