Wil je updates in je mailbox?:

Een service van FeedBurner

Heerlijke chocoladetaartjes


dec 11, 2012  Astrid  Snacks  5 reacties 

Een supermakkelijk maar o zo lekker chocoladetaartje. Heel erg machtig maar gelukkig goed in te vriezen dus je kunt er een lange tijd plezier van hebben!

 

Taartbodem:

100 gram amandelmeel
35 gram kokosmeel
60 gram honing
30 gram kokosolie (gesmolten)
1 ei
Snuf zeezout
Extra kokosolie om de vormpjes in te vetten

 

Chocolade vulling:

100 - 150 gram ahornsiroop
60 gram cacaoboter* (gesmolten)
60 gram cacaopoeder
Optioneel; extra vulling b.v. walnoten, gemengde noten met rozijnen, kokos, goji bessen etc.

 

*Heb je geen cacaoboter dan kun je natuurlijk ook kokosolie gebruiken. De vulling wordt dan iets minder stevig en je kunt dan de taartjes het beste meteen vanuit de koelkast serveren.

De cacaoboter geeft wel een heerlijke volle smaak aan de vulling dus kom je het een keer tegen is het zeker de moeite waard om mee te nemen en uit te proberen.

 

  • Verwarm de oven op 160°C.
  • Meng alle ingrediënten voor de taartbodem en zet deze in de koelkast zodat het deeg wat steviger kan worden.
  • Vet de vormpjes in. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit of je kleine vormpjes gebruikt of één grote vorm.  Je kunt ook prima een kleine springvorm gebruiken. Vul deze echter maar tot maximaal halverwege de rand met deeg.
  • Zodra het deeg wat steviger is geworden kun je de vormpjes vullen met een laagje deeg van ongeveer 3 to 5 mm dik.
  • Zet de vormpjes ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven. Hou ze in de gaten want het deeg verbrand snel. Zodra ze goudbruin zijn en de bodem stevig aanvoelt zijn ze klaar.
  • Laat ze helemaal afkoelen.
  • Meng de ingrediënten voor de vulling.
  • Vul de vormpjes en laat ze afkoelen en opstijven in de koelkast.

 

De overgebleven taartjes kun je prima invriezen en vervolgens weer laten ontdooien in de koelkast.

 


 

 

Over de auteur
Astrid Jongbloed werkt als voedingscoach vanuit haar eigen praktijk in Heerhugowaard. Zij is een levensgenieter, een lekkerbek, dol op koken en uitgebreid eten met familie en vrienden. Behalve dat ze haar klanten begeleidt bij de overstap op het PaleoPrincipe organiseert zij o.a. ook kookworkshops en supermarkt survivals. Voor een bezoek aan haar site, klik hier. Volg Astrid Jongbloed

Reacties

Reageer op dit artikel
Voeg een beoordeling toe voor deze reactie

We zullen je emailadres niet publiceren of misbruiken!

Naam:
Email:
Bericht:
Reageer ook op dit artikel
Voeg een beoordeling toe voor deze reactie

We zullen je emailadres niet publiceren of misbruiken!

Naam:
Email:
Bericht:

Voor 't eerst hier?

Welkom op deze website. Een site die wel eens heel belangrijk kan zijn voor je gezondheid. Op deze website vind je alles wat je al lang over je gezondheid had moeten weten maar wat bijna niemand je heeft verteld. Wat je moet doen om gezond te blijven of weer te worden, wat gezonde voeding is...

 

 

 

Zoeken

 

Sponsors

Doneren

Heb je iets aan de informatie op deze website gehad? Steun ons zodat we je ook in de toekomst van de Paleo-informatie kunnen voorzien.

Boeken

Alles voor je sport!