Persoonlijk vind ik koolraap verschrikkelijk stinken. Maar op de juiste manier klaargemaakt vind ik het heerlijk! Helaas ben ik hier thuis de enige die ervan geniet, maar ach… des te meer voor mij!
Koolraap met spek en appel
Ingrediënten per persoon;
100-150 gram koolraap
1 appel
75-100 gram spekjes
Werkwijze;
Snijd een stuk koolraap in reepjes .
Bak de spekjes uit in een koekenpan en voeg halverwege de koolraap toe.
Wanneer deze gaar is en bruin begint te worden kun je de appel toevoegen.
De appel net zolang meebakken tot deze glazig en zacht is.
Over de auteur Astrid Jongbloed werkt als voedingscoach vanuit haar eigen praktijk in Heerhugowaard. Zij is een levensgenieter, een lekkerbek, dol op koken en uitgebreid eten met familie en vrienden. Behalve dat ze haar klanten begeleidt bij de overstap op het PaleoPrincipe organiseert zij o.a. ook kookworkshops en supermarkt survivals. Voor een bezoek aan haar site, klik hier. Volg Astrid Jongbloed
De koolraap is voor mij een onbekende groente. Dit recept is een lekkere hedendaagse combinatie. De volgende keer ga ik de koopraap wel voorkoken omdat het lang duurt voordat deze gaar is. De spekjes beginnen dan erg donker en klein te worden!
Welkom op deze website. Een site die wel eens heel belangrijk kan zijn voor je gezondheid. Op deze website vind je alles wat je al lang over je gezondheid had moeten weten maar wat bijna niemand je heeft verteld. Wat je moet doen om gezond te blijven of weer te worden, wat gezonde voeding is...