Het is volgens mij geen geheim dat ik van avocado hou J Onderstaande recept is gebaseerd op Green Reese’s Cups uit het E-book Indulge van Carol Lovett. Eigenlijk zijn het een soort van avocado ijsje. Je begrijpt dat ik deze natuurlijk uit moest proberen!
Dit keer heb ik ze in vormpjes gegoten maar de volgende keer steek ik er absoluut een stokje in zodat je ze als een ijsje op kunt likken. Ze zijn (zeker voor kinderhandjes) veels te koud om zo op te eten. Dit recept mag blijven en we zullen hier nog eindeloos op gaan variëren deze zomer om zo heerlijke romige ijsjes te maken!
Avocado ijsjes
Ingrediënten:
Voor de Basis:
1 rijpe avocado
1 eetlepel citroen of limoensap
Extra voor Avocado Bananen ijsjes:
1 rijpe banaan
Extra voor Avocado Chocolade ijsjes:
1 flinke schep (rauwe) cacao
1 á 2 eetlepels ahornsiroop (of 1 banaan)
Extra voor Avocado Noten-Rozijnen ijsjes:
1 á 2 eetlepels ahornsiroop (of 1 banaan)
50 tot 100 gram gemengde noten (fijngehakt) en rozijnen
Werkwijze:
Tip: Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met de vulling! Van superfoods tot frambozen, aardbeien of elk fruit wat je maar voor handen hebt. Laat je fantasie de vrije loop, de mogelijkheden zijn eindeloos!