Bij sommige gerechten is rijst wel zo lekker. Dus toen ik eens Griekse Kofta wilde maken moest ik een alternatief voor witte rijst bedenken. Op de site van NomNomPaleo kwam ik terecht bij bloemkool-rijst. Ik heb het die zelfde dag uitgeprobeerd en ik moet zeggen het is echt lekker!
Ingrediënten:
¼ bloemkool per persoon
¼ uitje per persoon
Zout
Specifieke kruiden voor bij het gerecht
Het is een vrij eenvoudig proces. Snipper het uitje in de keukenmachine lekker klein. Bak dit in wat kokosolie op een laag vuur in de koekenpan tot dit glazig geworden is.
Snij de bloemkool in kleinere stukjes en doe ook dit in de keukenmachine. Hakt het tot kleine stukjes zo groot als rijstkorrels.
Roerbak de bloemkool vervolgens bij de ui in de pan in ongeveer 10 minuten beetgaar. Kruid het in de pan of bij het opdienen.
Ik denk dat je net als ik blij verrast bent met de ‘rijst-ervaring’.
Samenstelling:
Calorieën: 51
Gram eiwit: 3
Gram vet: 1
Gram koolhydraten: 4
 
 
Bloemkool behandeld als in het recept, prima resultaat, alle mee eters blij verrast. Deze creatie toegepast in recept van Zeeuwse Rijsttafel. Dus bloemkool ipv rijst. Diverse schaaltjes met allerlei toevoegingen. Zoals koud gehakt ei, rode paprika, zure uitjes, gehakte rauwe uit (zeer fijn) uitgebakken spekreepjjes (vet afgegoten) afgeblust met wat zoete ketjap en gehakte knoflook. Kan voor de Veggies uiteraard met Tofu, met dezelfde behandeling en zelfde smaakbeeld. Beetje sambal brandal er bij en het feest is compleet. Uiteraard een grote pot velderwten, dat hoort nu eenmaal bij een Zeeuwse Rijsttafel. Bestrooien met vers bonenkruid is bijna een must. Na het afgieten draperen in een met en pollepel gemaakt holletje in de bloemkoolsnippers. Ik heb wel aan de te roerbakken bloemkoolsnippers wat gehakte prei toegevoegd en een klein lepeltje kerrie. Wat een mogelijkheden.
Onbegrensd Bon apetit
vraagje: ik zie dit dieet echt wel zitten maar.... ik woon in turkije en bacon? kokosolie? amandelmeel dat is echt niet te verkrijgen, wat zouden daarvan de vervangers zijn?
ik hoor het graag mvg yvonne
Inderdaad heerlijk!!
Ik heb de rijst geprobeert, het is heerlijk, zoveel mogelijkheden, niet te versmaden!!!