Wil je updates in je mailbox?:

Een service van FeedBurner

Dé Paleo verjaardagstaart


jan 24, 2013  Astrid  Snacks  7 reacties 

Hier is hij dan! Het langverwachte en uitgebreid geteste recept voor de perfecte Paleo verjaardagstaart. Hij is vandaag, na een uitgebreide smaaktest, volledig goedgekeurd door zowel het Paleo als het non-Paleo bezoek.

Ik vind hem echt heerlijk! Super luchtig, smeuïg en zonder overheersende noten of kokossmaak.  Voor geen goud dat ik deze taart in zou ruilen voor een slagroomtaart of welke taart dan ook bij de warme bakker vandaan!

 

Vanwege het non-Paleo bezoek heb ik de taart wel een stuk zoeter gemaakt dan ik normaal gesproken zou bakken en dan is het even zoeken naar de juiste verhouding. Mijn dochter vond de taart ‘een beetje zoet, mam’ maar de chocolade vulling heerlijk. Tja, die is nu eenmaal ook gewend aan 70% puur of meer. Maar voor de non-Paleo kindjes was de chocola een beetje te pittig maar werd de taart volmondig goed gekeurd. Bekijk zelf even de hoeveelheid ahornsiroop voordat je gaat bakken en stel de hoeveelheid bij naar smaak (maakt voor de structuur van de taart overigens niet uit).

 

Ik heb twee non-Paleo concessies gemaakt voor deze taart;

  1. Ik heb voor deze taart roomboter gebruikt ipv enkel kokosolie maar je kunt uiteraard de roomboter in het recept vervangen voor kokosolie
  2. Ik heb de taart gedecoreerd met een mengsel van geklopte slagroom en mascarpone (biologisch). Normaal gesproken eten wij geen zuivel thuis maar aangezien we geen van allen een lactose intolerantie hebben heb ik voor deze keer een uitzondering gemaakt. Je kunt dit natuurlijk prima vervangen door opgeklopt kokosroom.

 

Ik heb een vierkante bakvorm van 9x9 inch gebruikt (standaard muffinvorm) dit is ongeveer 22x22 cm. Maar je deze taart natuurlijk ook prima in een springvorm bakken!

 

Ik heb voor deze taart 2x onderstaande taart recept gebruikt voor de lagen en 1x het onderstaande taart recept gebruikt om hartvormige cupcakes te bakken om op de taart te zetten. De cupcakes zijn in ongeveer 15 minuten gaar.

 

Ingrediënten voor de taart:

Let op! De hoeveelheden zijn per laag!

  • 6 eieren
  • 30 gram kokosolie (gesmolten en op kamertemperatuur)
  • 85 gram roomboter (gesmolten en op kamertemperatuur)
  • 175 gram ahornsiroop (of naar smaak)
  • 2 el citroensap
  • 50 gram amandelmeel
  • 50 gram kokosmeel
  • 30 gram arrowroot
  • 3 gram bakzout
  • Snuf zout

 

Werkwijze:

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Vet de bakvorm in.
  • Klop de eieren voor ongeveer 1 minuut met een handmixer.
  • Voeg de kokosolie, roomboter, ahornsiroop en citroensap toe en meng dit goed door elkaar.
  • Voeg de amandelmeel, kokosmeel, arrowroot, bakzout en zout toe.
  • Meng de massa totdat er geen klontjes meer inzitten
  • Giet in je bakvorm en bak voor ongeveer 20-25 minuten of totdat de cake gaar is.
  • Laat even afkoelen in de vorm en stort zo snel mogelijk op een rooster om helemaal af te koelen.

 

Herhaal bovenstaande voor elke laag van de taart!

 

 

Ingrediënten voor de chocoladevulling (genoeg voor twee lagen én de cupcakes)

  • 250 gram roomboter
  • 250 gram pure chocola van 70% of meer
  • 75 gram ahornsiroop (of naar smaak)

 

Werkwijze:

  • Breek de chocola in stukken en snij de roomboter in blokjes.
  • Verwarm deze samen in een kom op een pan met warm water (au bain-marie) totdat het een egale massa is geworden.
  • Haal de kom van de pan en laat het mengsel iets afkoelen voordat je de ahornsiroop erdoorheen klopt.
  • Zet het chocolademengsel in de koelkast voor ongeveer 15 minuten of totdat deze zo stijf is geworden dat je er een lepel rechtop in kan zetten. Je moet hem echter nog wel kunnen doorroeren.
  • Klop met een handmixer het geheel in ongeveer 3-4 minuten tot een luchtige massa. De kleur veranderd nu ook van donker naar lichtbruin.
  • Je kunt het mengsel nu gebruiken om je taart mee te decoreren. Is hij halverwege het decoreren te hard geworden om te smeren? Klop hem dan nog een keer door met de mixer totdat hij weer smeerbaar is.

 

Ik heb de taart gedecoreerd met een mengsel van 250ml opgeklopte (biologische) slagroom en één kuipje geklopte (biologische) mascarpone.

Verder zitten er een paar biologische snoepjes op de taart en bloemetjes van ouwel (gekleurd met natuurlijke kleurstoffen).

 

Veel plezier tijdens het bakken en smullen van deze taart!

 

Heb jij een mooie foto van jou taart en wil je hem delen? Stuur hem dan naar info@oerkrachtvoedingsadvies.nl dan krijgt hij een mooi plaatjes op mijn site/Facebook!


 

 

Over de auteur
Astrid Jongbloed werkt als voedingscoach vanuit haar eigen praktijk in Heerhugowaard. Zij is een levensgenieter, een lekkerbek, dol op koken en uitgebreid eten met familie en vrienden. Behalve dat ze haar klanten begeleidt bij de overstap op het PaleoPrincipe organiseert zij o.a. ook kookworkshops en supermarkt survivals. Voor een bezoek aan haar site, klik hier. Volg Astrid Jongbloed

Reacties

Reageer op dit artikel
Voeg een beoordeling toe voor deze reactie

We zullen je emailadres niet publiceren of misbruiken!

Naam:
Email:
Bericht:
Reageer ook op dit artikel
Voeg een beoordeling toe voor deze reactie

We zullen je emailadres niet publiceren of misbruiken!

Naam:
Email:
Bericht:

Voor 't eerst hier?

Welkom op deze website. Een site die wel eens heel belangrijk kan zijn voor je gezondheid. Op deze website vind je alles wat je al lang over je gezondheid had moeten weten maar wat bijna niemand je heeft verteld. Wat je moet doen om gezond te blijven of weer te worden, wat gezonde voeding is...

 

 

 

Zoeken

 

Sponsors

Doneren

Heb je iets aan de informatie op deze website gehad? Steun ons zodat we je ook in de toekomst van de Paleo-informatie kunnen voorzien.

Boeken

Alles voor je sport!