Wil je updates in je mailbox?:

Een service van FeedBurner

Hartige taartbodem


jan 9, 2013  Astrid  Bijgerechten  5 reacties 

Een hartige taart is net zo veelzijdig als een goede roerbak en levert de broodnodige afwisseling voor een snelle maaltijd. De restjes neem je de volgende dag gemakkelijk mee naar je werk dus sla je twee vliegen in één klap. Geen enkele taart is bij ons thuis hetzelfde! De inhoud van de koelkast bepaald over het algemeen de smaak van de taart. Maar een echt lekkere taart heeft natuurlijk wel een bodem. En alhoewel een amandelmeel bodem wel de nodige calorieën toevoegt aan de taart is deze het makkelijkst en het snelst om te maken en bovendien nog erg lekker ook!

 

Hartige taart bodem

 

Ingrediënten:

  • 200 gram amandelmeel
  • ½ theelepel zout
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 1 ei

 

Werkwijze:

  • Verwarm de oven voor op 175°C
  • Meng alle ingrediënten tot een samenhangende bal
  • Vet je springvorm in met kokosolie
  • Bekleed de bodem met deeg en maak eventueel nog een opstaande rand
  • Bak ongeveer 10 minuten in de oven totdat hij goudbruin is. De bodem gaat nu waarschijnlijk ‘bol’ staan maar dit is niet erg, hij zakt bij het afkoelen terug op zijn plaats.
  • 5 minuutjes laten afkoelen en mengen met een vulling naar keuze.

 

 

Over de auteur
Astrid Jongbloed werkt als voedingscoach vanuit haar eigen praktijk in Heerhugowaard. Zij is een levensgenieter, een lekkerbek, dol op koken en uitgebreid eten met familie en vrienden. Behalve dat ze haar klanten begeleidt bij de overstap op het PaleoPrincipe organiseert zij o.a. ook kookworkshops en supermarkt survivals. Voor een bezoek aan haar site, klik hier. Volg Astrid Jongbloed

Reacties

Reageer op dit artikel
Voeg een beoordeling toe voor deze reactie

We zullen je emailadres niet publiceren of misbruiken!

Naam:
Email:
Bericht:
Reageer ook op dit artikel
Voeg een beoordeling toe voor deze reactie

We zullen je emailadres niet publiceren of misbruiken!

Naam:
Email:
Bericht:

Voor 't eerst hier?

Welkom op deze website. Een site die wel eens heel belangrijk kan zijn voor je gezondheid. Op deze website vind je alles wat je al lang over je gezondheid had moeten weten maar wat bijna niemand je heeft verteld. Wat je moet doen om gezond te blijven of weer te worden, wat gezonde voeding is...

 

 

 

Zoeken

 

Sponsors

Doneren

Heb je iets aan de informatie op deze website gehad? Steun ons zodat we je ook in de toekomst van de Paleo-informatie kunnen voorzien.

Boeken

Alles voor je sport!