Wil je updates in je mailbox?:

Een service van FeedBurner

Kaneel-amandelbrood


jan 16, 2013  Astrid  Bijgerechten  7 reacties 

Dit is een extravagant broodje! Er gaat zoveel amandelpasta in dat dit niet bepaald een goedkope boterham oplevert. Maar het is absoluut de moeite waard om een keer te maken, voor een verjaardag of een feestdag! Het is een fantastisch smeuïg broodje met een knapperige korst  en als je er rozijntjes doorheen zou mengen dan smaakt het haast naar kerststol. Het is tevens een zéér voedzaam broodje en één plakje per keer is meer dan voldoende.

Zowel de smaak als de structuur zijn verrassend goed en het is maar goed dat het broodje zo voedzaam is anders zou je er van blijven eten!!

 

De hoeveelheden in dit recept leveren een volwaardig broodje op, bijna 10 cm hoog en ik kon er met gemak 20 plakken uitsnijden die nu merendeels in de vriezer liggen. Je kunt natuurlijk ook de hoeveelheden halveren voor een kleiner broodje.

 

Kaneel amandelbrood

 

Ingrediënten:

  • 480 gram amandelpasta
  • 210 gram amandelmeel
  • 4 grote eieren
  • 75 gram ahornsiroop
  • 2 el citroensap
  • 2 eetlepels kaneel
  • 1 tl nootmuskaat
  • 6 gram bakzout (ruim een theelepel)
  • Optioneel; 150 gram rozijnen.
  • Tip; Voor een minder zoet brood kun je de ahornsiroop ook halveren.

 

Werkwijze:

  • Verwarm de oven op 175°C
  • Vet een broodvorm in van ongeveer 22 cm
  • Meng de amandelpasta, eieren, ahornsiroop en de citroensap goed door elkaar.
  • Meng de amandelmeel met de kaneel, nootmuskaat en bakzout en voeg dit aan het natte mengsel toe.
  • Meng met een handmixer of keukenmachine tot een samenhangende , ietwat plakkerige bal. Het krijgt een beetje de structuur van zachte play-doh.
  • Voeg nu eventueel de rozijnen toe.
  • Vul de broodvorm met het deeg en strijk de bovenkant glad
  • Bak voor ongeveer een 50 min tot een uur. Haal het brood uit de oven zodra deze gaar is. Laat je hem te lang staan dan wordt het brood droog.
  • Laat goed afkoelen voor je er plakken van snijd. Je kunt dit brood overigens prima gebruiken voor wentelteefjes. Laat het brood dan het liefste een dag staan zodat het wat droger wordt.

 

 

 


 

 

Over de auteur
Astrid Jongbloed werkt als voedingscoach vanuit haar eigen praktijk in Heerhugowaard. Zij is een levensgenieter, een lekkerbek, dol op koken en uitgebreid eten met familie en vrienden. Behalve dat ze haar klanten begeleidt bij de overstap op het PaleoPrincipe organiseert zij o.a. ook kookworkshops en supermarkt survivals. Voor een bezoek aan haar site, klik hier. Volg Astrid Jongbloed

Reacties

Reageer op dit artikel
Voeg een beoordeling toe voor deze reactie

We zullen je emailadres niet publiceren of misbruiken!

Naam:
Email:
Bericht:
Reageer ook op dit artikel
Voeg een beoordeling toe voor deze reactie

We zullen je emailadres niet publiceren of misbruiken!

Naam:
Email:
Bericht:

Voor 't eerst hier?

Welkom op deze website. Een site die wel eens heel belangrijk kan zijn voor je gezondheid. Op deze website vind je alles wat je al lang over je gezondheid had moeten weten maar wat bijna niemand je heeft verteld. Wat je moet doen om gezond te blijven of weer te worden, wat gezonde voeding is...

 

 

 

Zoeken

 

Sponsors

Doneren

Heb je iets aan de informatie op deze website gehad? Steun ons zodat we je ook in de toekomst van de Paleo-informatie kunnen voorzien.

Boeken

Alles voor je sport!