Benodigdheden:
spekblokjes
mager rundvlees
veel ui
paar teentjes knoflook
kleine wortel
stengel bleekselderij
rode wijn
kaneel of speculaaskruiden
peper
klein schepje baking soda (optioneel geeft een diepere smaak)
Bak de spekjes samen met de ui en knoflook aan en doe er vervolgens het vlees en de groente bij.
Voeg daarna de kruiden toe en wees niet te zuinig met de kaneel, dit kan zowel als poeder of kaneelstokje. Doe voldoende vocht in de pan; de helft rode wijn en de andere helft water, tot het vlees ruim onder staat en zet het 4 tot 6 uur in een oven van 90 graden.
Je kunt variëren met de kruiden door ze te vervangen door rozemarijn, thijm en oregano of nog meer oosterse kruiden en spaanse peper. Laat je fantasie maar werken en durf dingen uit te proberen. Bijvoorbeeld een forse scheut kokosmelk toevoegen i.p.v. de rode wijn.