ingrediënten:
2 witvis filets
Himalaya zout
peper
olie om te bakken (b.v. kokos olie)
binnenste deel van 1 krop boter sla met stengels
1 lente ui
1 tomaat
1 eetlepel
olijf olie voor dressing
1 thee lepel salade kruiden (gevriesdroogd zonder toevoegingen)
Vis ongeveer 3 minuten aan beide zijden bruin bakken en peper en zout naar smaak toevoegen. Sla, lente ui, tomaat, snijden mengen in kom en salade kruiden erover strooien en olijf olie toevoegen mengen en alles op dienen. Smakelijk eten.
Dit was voor mij een ontbijt voor 1 persoon
 
 
Beste Yanno,
Je hebt gelijk, en ik waardeer het dat je het zo uitgebreid hebt opgeschreven. Voor mij persoonlijk geldt dat ik me er niet zo'n zorgen over maak. Onze voorouders gebruikten ook nitraathoudende groenten. De groenten van vroeger waren natuurlijk heel anders dan nu. Het is interessant om te weten of er misschien minder nitraat in de groentes zat, of juist meer? Is het waar dat citroensap voorkomt dat er notrisamines worden gevormd?
Ik zal het eens uitzoeken en online zetten!