Geïnspireerd door het 'Chocolate Chip Banana Bread' recept van 'Things My Belly Likes' ben ik vandaag aan de slag gegaan om er een heerlijk noten-rozijnen broodje van te maken. Het is een zalig broodje geworden en de smaak is echt heerlijk maar hij is nog niet perfect. Hier alvast het recept en van het weekend ga ik proberen of ik hem nog kan verbeteren want;
Verwarm de oven voor op 175°C.Vet een standaard broodvorm in. Prak de bananen tot moes.Voeg hier de eieren, kokosolie en citroensap aan toe en mix het geheel goed door elkaar.Voeg de kokosmeel, bakzout en zout toe en meng dit nog een keer goed door.Giet in de bakvorm en bak in ongeveer 45-50 minuten gaar.Laat hem afkoelen op een rooster.
Wil schreef op mei 27, 2014:
Mijn notenbrood smaakt ook heerlijk!! Kaneel toegevoegd en 250 gr. noten etc. Enige wat jammer is, is dat de cake uit elkaar valt. Aan welke verhouding moet ik denken als ik een deel van het kokosmeel vervang door arrowroot? Een appel en banaan lijkt me ook een heerlijke combi! :-) Fijn dit soort recepten en tips...dank
Jenny schreef op mrt 3, 2014:
Heb gisteren ook het rozijnenbrood gemaakt, was super lekker en niet droog. Heb inplaats van bananen 2 appels gebruikt en citroenrasp van een hele citroen. De smaak is verrukkelijk. Eet s'morgens nooit brood maar het rozijnenbrood gaat erin als koek.
Petra schreef op mrt 1, 2014:
Heb vandaag dit brood gebakken, en heb 75 gr. kokosmeel en 25 gr. amandelmeel gebruikt. Als extra aangevuld met 3 el maïzena (eerst aangelengd met wat water).75 gr. rozijnen en 150 gr. noten, deze als eerste grof gemalen in mijn Montana blender, en even in een schaal gedaan. Bananen en eieren en kaneel geblend, 20 seconden op lage stand, (MontAnablender) vervolgens kokosolie en citroensap, kokosmeel, amandelmeel, maizenamengsel, baking soda, 1 el citroensap en zout door mixen, en als laatste het notenmengsel en nog een flinke el honing erdoor geroerd. 1 uurtje in de oven op 185 gr. bakblik van 28cm.
Resultaat een zalige notenbroodje precies goed en absoluut niet droog, zeker aan te bevelen.
marja schreef op feb 10, 2014:
ik heb een halve jonagold in stukjes bij de stukjes banaan gedaan, (heb de banaan niet geprakt) verder idd wat kaneel. ik heb eerst de mix gemaakt en toen dit goed gemixt was, pas de vulling er door geroerd. Omdat jullie aangaven dat hij wat droog was heb ik er 100 ml kokosmelk door gedaan, en 3 el honing, en ik moet zeggen. Het resultaat mag er zijn. ik vind het heerlijk. ik heb hem wel 60 min in de oven gedaan.
Cora schreef op okt 15, 2013:
Hoi Ik heb gister de cake gemaakt. maar ik vind hem erg zwaar op de maag liggen. Ook erg compact qua structuur. En droog. Misschien doe ik er de volgende keer een appel doorheen...dat de cake wat luchtiger word.
LindeNathalie schreef op sep 19, 2013:
Hoi Astrid! Super receptje dit! heb hem vanmiddag gemaakt en het resultaat was een goudbruine cake m het huis rook heerlijk en de vulling was ook super en luchtig! Thanks for sharing and keep up the good work!
Machteld schreef op sep 2, 2013:
Hallo Astrid, Ik wil dit noten rozijnen brood gaan maken maar vraag me af wat het verschil is tussen bakzout en (snuf)zout?
Emma schreef op mei 25, 2013:
Hai, Ik wil het recept graag uitproberen maar ik heb geen kokosmeel kunnen vinden alleen kokosrasp (in de ekoplaza), kan ik in plaats daarvan ook kastanjemeel, amandelmeel of boekweitmeel gebruiken? Alvast bedankt, heerlijke dingen trouwens!
Melany schreef op apr 5, 2013:
Roomboter wordt toch van melk gemaakt?