Wil je updates in je mailbox?:

Een service van FeedBurner

Paleo Oliebollen


dec 30, 2012  Astrid  Snacks  3 reacties 

Paleo Oliebollen;  glutenvrij, granenvrij, zuivelvrij en suikervrij! En lekker dat ze zijn!!

 

Ik had een druk schema voor vandaag, boodschappen doen, boekhouding bijwerken (het is tenslotte alweer het einde van het jaar) met mijn dochter op stap en als ik nog tijd over zou houden dan wilde ik graag het recept voor kaneelbrood van The Paleo Parents gaan uitproberen die al een paar dagen naar me aan het lonken was op Facebook. Ik was zeker niet van plan om vandaag oliebollen te gaan bakken.!!

Om 10.09 vanochtend ontvang ik een mailtje van Joke met een link naar een (Amerikaans) recept voor oliebollen (chestnust doughnut holes J ) Met een ‘stille’ hint of ik die niet even wilde uitproberen. En dat kon ik natuurlijk niet laten….

 

Zodra het kaneelbrood in de oven stond ben ik aan de slag gegaan. Het is een heel eenvoudig beslag maar ik had toch drie batches nodig voordat ik de juiste dikte van het beslag te pakken had.

Te dik en ze worden niet gaar, te dun en je eindigt met oliebollen ‘slierten’ in je vet. Het beslag is nu nog vrij dun en het vergt even wat oefening om ervoor te zorgen dat ze als ‘bollen’ in je vet belanden maar het is een erg leuk project!

En alhoewel het moto hier in huis is ‘liever géén, dan nep oliebollen’ zijn ze toch volmondig goedgekeurd!

 

Paleo Oliebollen

 

Ingrediënten:

  • 80 gram kastanjemeel
  • 60 ml kokosmelk
  • 30 ml water
  • 1 ei, gesplitst
  • Snuf zout
  • Optioneel; rozijnen voor 'krentebollen'
  • Een pan met een laag kokosolie om de oliebollen in te frituren.

 

Werkwijze:

  • Meng de kastanjemeel met de kokosmelk, het water, het eigeel en een snuf zout
  • Klop het eiwit stijf.
  • Vouw dit door het beslag.
  • Verhit je kokosolie , een druppel beslag moet meteen gaan sissen zodra het in aanraking komt met de kokosolie.
  • Gebruik ongeveer een eetlepel beslag per oliebol.
  • Zodra de onderkant bruin is keer je deze om en bak je de andere kant goudbruin.
  • Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.

 

Lekker met een beetje kokosbloesemsuiker!


 

 

Over de auteur
Astrid Jongbloed werkt als voedingscoach vanuit haar eigen praktijk in Heerhugowaard. Zij is een levensgenieter, een lekkerbek, dol op koken en uitgebreid eten met familie en vrienden. Behalve dat ze haar klanten begeleidt bij de overstap op het PaleoPrincipe organiseert zij o.a. ook kookworkshops en supermarkt survivals. Voor een bezoek aan haar site, klik hier. Volg Astrid Jongbloed

Reacties

Reageer op dit artikel
Voeg een beoordeling toe voor deze reactie

We zullen je emailadres niet publiceren of misbruiken!

Naam:
Email:
Bericht:
Reageer ook op dit artikel
Voeg een beoordeling toe voor deze reactie

We zullen je emailadres niet publiceren of misbruiken!

Naam:
Email:
Bericht:

Voor 't eerst hier?

Welkom op deze website. Een site die wel eens heel belangrijk kan zijn voor je gezondheid. Op deze website vind je alles wat je al lang over je gezondheid had moeten weten maar wat bijna niemand je heeft verteld. Wat je moet doen om gezond te blijven of weer te worden, wat gezonde voeding is...

 

 

 

Zoeken

 

Sponsors

Doneren

Heb je iets aan de informatie op deze website gehad? Steun ons zodat we je ook in de toekomst van de Paleo-informatie kunnen voorzien.

Boeken

Alles voor je sport!