Wil je updates in je mailbox?:

Een service van FeedBurner

Wat is het PaleoPrincipe?

Het PaleoPrincipe omvat de voeding en de leefstijl van de oermens. Door weer te gaan eten zoals zij, en enkele belangrijke kenmerken van hun leefstijl over te nemen kan iedereen zo fit worden als een oermens!

 

Basisprincipes
Binnen het PaleoPrincipe gaan we van de volgende basisbeginselen uit:
BasisPrincipe 1: je kunt je genen werkelijk herprogrammeren!
Hier moet je echt van overtuigd zijn, anders heeft het veranderen van je leefstijl immers geen nut. Het is vooral datgene wat je met je genen doet dat bepaalt welke genen actief zijn en welke genen inactief zijn. Met onze genen is meestal niets mis, wel met onze leefstijl.

 

Paleo-fitness
Als het om beweging gaat was het in de oertijd eigenlijk compleet het tegenovergestelde van nu. De jager-verzamelaar moest eigenlijk zijn best doen om voldoende te rusten terwijl wij ons best moeten doen om voldoende te bewegen. Om zich van de primaire levensbehoeften te voorzien moest de oermens veel bewegen. Energie-inname (voedsel) en energieverbruik (beweging) waren nauw aan elkaar verwant.

 

Het Paleodieet
Het Paleodieet is het voedingspatroon van de jager-verzamelaar, de oermens, de caveman. Het betreft de voeding van onze voorouders, de voeding die ervoor zorgde dat zij gezond en fit waren, de voeding waaraan we ons in de loop van de evolutie hebben aangepast. Deze voeding bestond voor een groot deel uit dierlijke eiwitten en vetten, groente, fruit, eieren, noten en honing.

 

Paleo-leefstijl
Het behoeft geen uitleg dat de huidige leefstijl nogal verschilt van de leefstijl van de jager-verzamelaar.
Dat geeft niets, sterker nog, we kunnen er ons voordeel mee doen. De huidige tijd biedt je immers de keuze. Wat wij graag willen is je zo te informeren dat je de juiste keuzes kunt maken.

 

Gebuikerservaringen

 

Praktische tips

 


 

 

 

Facebook en feeds

 

Wil je updates in je mailbox?:

Een service van FeedBurner

Boeken

Alles voor je sport!

Laatste artikelen

"nothing in biology make sense except in light of evolution"

Theodosius Dobzhansky