Wil je updates in je mailbox?:

Een service van FeedBurner

Pompoen-tomatensoep


feb 26, 2012  Evert  Soep  0 reacties 

Benodigdheden:

1 pompoen (een oranje of fles-pompoen)

2 grote uien

Pakje gezeefde tomaten

Zout, water, en koriander naar smaak toevoegen

 

Schil en snij de uien in ringen en bak deze op een lag vuurtje in wat kokosolie of olijfolie. Bak ze totdat ze lekker glazig geworden zijn.

Was de pompoen grondig en verwijder eventueel de slechte plekken uit de schil. Je hoeft hem dus niet helemaal te schillen! Snij vervolgens de pompoen in stukjes. De zaden gooi je weg of kun je bewaren om later te drogen/roosteren.

De gesneden pompoen mag er bij in de pan. Roerbak dit tot het zacht is geworden.

Nu is het tijd om het water en de kruiden toe te voegen. Begin met een klein beetje water, meer kan later altijd nog. Laat het nog een minuutje koken. Vervolgens mag de staafmixer erin en mix je het tot een gladde massa. Als het te dik is voeg je nog wat water toe.

Tot slot mag de gezeefde tomaat er nog door heen gemixt worden. Je kunt er ook voor kiezen om de koriander op het laatst er bij te doen als garnering.

 

Dit is de basis. Je kunt er natuurlijk nog gehaktballetjes bij doen, nog wat extra groente er door heen of het gratineren met kokosrasp. Leef je uit!

 

 


 

 

Over de auteur
Evert Berkelaar werkt als voedingsdeskundige in zijn eigen praktijk in Zoetermeer. Hij is de oprichter van de Stichting Het PaleoPrincipe en geeft seminars en lezingen over dit onderwerp.
Voor een bezoek aan zijn eigen website, klik hier. Hij heeft ook praktische e-books ontwikkeld.
  Volg @EvertBerkelaar Link met Evert Like Evert's Facebook pagina
paleo_basics_ebook

Reacties

Reageer op dit artikel
Voeg een beoordeling toe voor deze reactie

We zullen je emailadres niet publiceren of misbruiken!

Naam:
Email:
Bericht:
Reageer ook op dit artikel
Voeg een beoordeling toe voor deze reactie

We zullen je emailadres niet publiceren of misbruiken!

Naam:
Email:
Bericht:

Voor 't eerst hier?

Welkom op deze website. Een site die wel eens heel belangrijk kan zijn voor je gezondheid. Op deze website vind je alles wat je al lang over je gezondheid had moeten weten maar wat bijna niemand je heeft verteld. Wat je moet doen om gezond te blijven of weer te worden, wat gezonde voeding is...

 

 

 

Zoeken

 

Sponsors

Doneren

Heb je iets aan de informatie op deze website gehad? Steun ons zodat we je ook in de toekomst van de Paleo-informatie kunnen voorzien.

Boeken

Alles voor je sport!