Wil je updates in je mailbox?:

Een service van FeedBurner

Bijgerechten

 


mrt 1, 2014  Recepten  Bijgerechten  2 reacties 
Benodigdheden:  300 gram Bataat 150 gram pastinaak 4 eetlepels gebroken lijnzaad 2 eetlepels amandelmeel 1 ei 1 theelepel masala 2 teentjes knoflook vers geperst zout en peper naar smaak   Bereiding: Verwarm de oven voor op 180 graden. Bataat en pastinaak 15 minuten koken. Afgieten...

mrt 25, 2013  Anoniem  Bijgerechten  3 reacties 
Ingrediënten voor 2 personen 1 knolselderij 250 gram biologische spekblokjes of reepjes 450 gram spinazie 1 eetlepel olijfolie Fijn zeezout en versgemalen peper   Schil de selderij en snij in kleine stukjes, kook het in 15 minuten gaar. Bak de spekblokjes totdat ze krokant...

mrt 17, 2013  Astrid  Bijgerechten  1 reactie 
Persoonlijk vind ik koolraap verschrikkelijk stinken. Maar op de juiste manier klaargemaakt vind ik het heerlijk! Helaas ben ik hier thuis de enige die ervan geniet, maar ach… des te meer voor mij!   Koolraap met spek en appel   Ingrediënten per persoon; 100-150 gram koolraap...

mrt 14, 2013  Astrid  Bijgerechten  1 reactie 
  Mijn favoriete snelle maaltijd!   Ingrediënten: 1 aubergine (courgette kan natuurlijk ook) Ongeveer 100 ml pastasaus (kant en klaar of zelfgemaakt)* 250 gram gehakt 6 plakken bacon (of ontbijtspek) Peper en zout   Werkwijze: Verwarm de oven voor op 200°C....

mrt 14, 2013  Astrid  Bijgerechten  1 reactie 
Het is volgens mij geen geheim dat ik van avocado hou J Onderstaande recept is gebaseerd op  Green Reese’s Cups uit het E-book Indulge van Carol Lovett. Eigenlijk zijn het een soort van avocado ijsje. Je begrijpt dat ik deze natuurlijk uit moest proberen!   Dit keer heb ik ze in vormpjes...

feb 7, 2013  Anoniem  Bijgerechten  0 reacties 
Benodigdheden: 1 bakje bosbessen 3 bananen 6 dadels 1/2 kop blanke amandelen   De amandelen en dadels met wat water fijnmaken in de blender. Bosbessen en bananen toevoegen. In de diepvries zetten. M.i. kun je hier eindeloos mee varieren: Verschillende soorten fruit,...

feb 7, 2013  Astrid  Bijgerechten  2 reacties 
Vandaag hebben wij deze heerlijke sla bootjes gegeten bij de lunch. Het is jonge romanasla gevuld met tonijnsalade, gehakt en eiersalade. Ik vind sla-bootjes altijd zó feestelijk staan! Leuk als je visite hebt of gewoon voor een heerlijk zondagse lunch!   Laat verder gewoon je fantasie de...

jan 26, 2013  Astrid  Bijgerechten  6 reacties 
Van de week kwam er een recept voor ei-wraps langs en ik ben al een tijdje opzoek naar een makkelijk en vooral snel recept voor een hartige wrap. Vandaag tussen het maken van twee nieuwe recepten door bedacht ik me dat het ook hoog tijd was voor de lunch! Er lag nog wat ‘gehaktprut’ in de...

jan 26, 2013  Astrid  Bijgerechten  9 reacties 
Geïnspireerd door het 'Chocolate Chip Banana Bread' recept van 'Things My Belly Likes' ben ik vandaag aan de slag gegaan om er een heerlijk noten-rozijnen broodje van te maken. Het is een zalig broodje geworden en de smaak is echt heerlijk maar hij is nog niet perfect. Hier alvast het recept en...

jan 16, 2013  Astrid  Bijgerechten  7 reacties 
Dit is een extravagant broodje! Er gaat zoveel amandelpasta in dat dit niet bepaald een goedkope boterham oplevert. Maar het is absoluut de moeite waard om een keer te maken, voor een verjaardag of een feestdag! Het is een fantastisch smeuïg broodje met een knapperige korst  en als je er...

jan 16, 2013  Anoniem  Bijgerechten  0 reacties 
Je kan in het klassieke recept voor Hollandse saus of bearnaisesaus de boter gemakkelijk vervangen door kokosvet. Je merkt het verschil met een "klassieke" Hollandse saus of bearnaisesaus nauwelijks.   Ingrediënten: 2 of 3 eierdooiers dragonazijn kokosolie/kokosvet, in kleine...

jan 9, 2013  Astrid  Bijgerechten  5 reacties 
Een hartige taart is net zo veelzijdig als een goede roerbak en levert de broodnodige afwisseling voor een snelle maaltijd. De restjes neem je de volgende dag gemakkelijk mee naar je werk dus sla je twee vliegen in één klap. Geen enkele taart is bij ons thuis hetzelfde! De inhoud van de koelkast...

jan 3, 2013  Astrid  Bijgerechten  13 reacties 
Na de feestdagen heb ik absoluut geen behoefte aan wat voor Paleo zoetigheid dan ook. Maar wel zin om lekker te bakken! Gelukkig zijn er nog ontelbare  Paleo ‘brood’ en cracker recepten om uit te proberen. Vandaag het recept van The Paleo Mom uitgeprobeerd en deze is erg lekker!   Er zit...

dec 27, 2012  Astrid  Bijgerechten  10 reacties 
‘Paleo brood’ dat bestaat natuurlijk niet. Ten eerste is het hele principe van broodbakken niet Paleo en er is met de beste wil van de wereld, van Paleo ingrediënten, geen baksel te fabriceren dat op ons Europese brood lijkt. Maar dat geeft helemaal niks! We vinden het nu eenmaal fijn om af...

okt 16, 2012  Recepten  Bijgerechten  5 reacties 
Benodigdheden: Spaanse peper (verse)  of andere pepers zoals madame jeanette knoflook koriander tomatenpuree olijfolie honing zout 1 sjalot   Doe alle ingredienten in de keukenmachine tot het een pasta wordt. Schenk of lepel het in een leeg potje.   Let...

jun 11, 2012  Evert  Bijgerechten  8 reacties 
Dit is iets wat ik heel vaak klaar maak, zeker 5 keer in de week. Mijn jongste dochter is er ook gek op.   Benodigdheden: 1 banaan kokos-hagelslag (zie hieronder)   Hagelslag: 1 glazen potje cacao poeder (rauw als je dat hebt) kokosschaafsel   Eerst...

mei 25, 2012  Anoniem  Bijgerechten  3 reacties 
Benodigdheden: 1 of 2 courgettes Olijfolie Sap van 1 limoen Spaanse peper Munt Zout   Doe wat olijfolie, zout, limoensap, spaanse peper ( in stukjes gesneden) en de munt ( gehakt) op een bord. Hussel dat een beetje door elkaar. Schaaf mooie linten van de courgette(s) en...

mei 7, 2012  Anoniem  Bijgerechten  0 reacties 
Benodigdheden: 1 aubergine zeezout olijfolie gehakte peterselie   Schenk wat olijfolie op een bord, voeg zout en peterselie toe. Snij de aubergine in plakken en haal ze om en om door het mengsel even om en om op de grill of grillpan. Klaar !

apr 9, 2012  Evert  Bijgerechten  0 reacties 
De zoete aardappel is erg lekker en zoals de naam al doet verwachten is smaakt hij zoet. Het is een zetmeelrijke knol, die vrij rijk is aan koolhydraten. Mensen die willen afvallen moeten hier matig gebruik van maken. Sporters kunnen deze zoete aardappel of bataat inzetten als middel om meer...

apr 9, 2012  Evert  Bijgerechten  11 reacties 
Bij sommige gerechten is rijst wel zo lekker. Dus toen ik eens Griekse Kofta wilde maken moest ik een alternatief voor witte rijst bedenken. Op de site van NomNomPaleo kwam ik terecht bij bloemkool-rijst. Ik heb het die zelfde dag uitgeprobeerd en ik moet zeggen het is echt lekker!...

 

 

 

Zoeken

Doneren

Heb je iets aan de informatie op deze website gehad? Steun ons zodat we je ook in de toekomst van de Paleo-informatie kunnen voorzien.

Boeken

Alles voor je sport!