Wil je updates in je mailbox?:

Een service van FeedBurner

Perfecte wrap


jan 26, 2013  Astrid  Bijgerechten  6 reacties 

Van de week kwam er een recept voor ei-wraps langs en ik ben al een tijdje opzoek naar een makkelijk en vooral snel recept voor een hartige wrap.

Vandaag tussen het maken van twee nieuwe recepten door bedacht ik me dat het ook hoog tijd was voor de lunch! Er lag nog wat ‘gehaktprut’ in de koelkast en ik bedacht daar nu wel een perfecte wrap bij zou passen. Enkel een ‘ei-wrap’ trok me niet zo aan en ik heb ter plekke dit recept bedacht.

Het is een beetje een combi van meerdere recepten voor wraps die ik al een keer uitgeprobeerd had en vervolgens ook weer afgekeurd. Maar deze is echt perfect!! Goed van smaak en dankzij de arrowroot is hij stevig genoeg om met een vulling op te kunnen rollen! Dit recept mag blijven!

 

Ingrediënten voor 4 medium wraps:

 • 4 eiwitten
 • 20 gram kokosmeel (2 eetlepels)
 • 10 gram arrowroot (1 eetlepel)
 • Ongeveer 5 eetlepels water
 • Zout, specerijen en kruiden naar smaak

 

Werkwijze:

 • Klop de eiwitten luchtig (maar niet stijf!)
 • Meng de kokosmeel en arrowroot door de eiwitten
 • Voeg nu voldoende water toe zodat het een dun crêpe beslag wordt. De hoeveelheid water hangt een beetje af van je kokosmeel.
 • Breng op smaak met zout, specerijen en kruiden.
 • Verhit wat kokosolie in een koekenpan en giet ongeveer een jus-lepel beslag in de pan. Probeer de wraps zo dun mogelijk te bakken dan zijn ze het lekkerst!
 • Kort aan beide zijden bruin bakken!

 

Zelf eet ik geen kaas maar ik weet zeker dat deze wraps goddelijk smaken wanneer je een beetje geraspte (schapen/geiten)kaas aan het beslag toevoegt.

Verder kun je natuurlijk eindeloos variëren met de kruiden en specerijen.

 

Tip: Wil je liever een pannenkoek ipv een wrap? Gebruik dan het héle ei en gebruik kokos of amandelmelk ipv water!

 

 

 


 

 

Over de auteur
Astrid Jongbloed werkt als voedingscoach vanuit haar eigen praktijk in Heerhugowaard. Zij is een levensgenieter, een lekkerbek, dol op koken en uitgebreid eten met familie en vrienden. Behalve dat ze haar klanten begeleidt bij de overstap op het PaleoPrincipe organiseert zij o.a. ook kookworkshops en supermarkt survivals. Voor een bezoek aan haar site, klik hier. Volg Astrid Jongbloed

Reacties

Reageer op dit artikel
Voeg een beoordeling toe voor deze reactie

We zullen je emailadres niet publiceren of misbruiken!

Naam:
Email:
Bericht:
Reageer ook op dit artikel
Voeg een beoordeling toe voor deze reactie

We zullen je emailadres niet publiceren of misbruiken!

Naam:
Email:
Bericht:

Voor 't eerst hier?

Welkom op deze website. Een site die wel eens heel belangrijk kan zijn voor je gezondheid. Op deze website vind je alles wat je al lang over je gezondheid had moeten weten maar wat bijna niemand je heeft verteld. Wat je moet doen om gezond te blijven of weer te worden, wat gezonde voeding is...

 

 

 

Zoeken

 

Sponsors

Doneren

Heb je iets aan de informatie op deze website gehad? Steun ons zodat we je ook in de toekomst van de Paleo-informatie kunnen voorzien.

Boeken

Alles voor je sport!