Wil je updates in je mailbox?:

Een service van FeedBurner

Prinsessen en draken smoothie


feb 8, 2013  Astrid  Smoothies  1 reactie 

Mijn dochter Ronja is drie en ze is een grote meid die zelf wel even beslist wat ze wel en niet wilt. Kortom een rasechte peuter met een grondige hekel aan groente, op haar bord… want in de keuken eet ze alles, rauw wel te verstaan.  Als we lekker samen staan te koken wil ze alles even voelen, ruiken en proeven. Aan alles wordt geknabbeld, hapje rauwe portobello, hapje courgette, hapje zoete aardappel, het is net een muisje.

 

Maar dus niet op haar bord en krijgt ze wat mij betreft te weinig groenten binnen. Want een paar happen soep, een half worteltje en een cherry tomaatje vind ik niet voldoende. Dus maak ik al tijden smoothies voor haar en dat werkt als een trein. En om het natuurlijk een beetje spannend te maken noemen we deze smoothies draken en prinsessen smoothies. Een drakensmoothie is groen en een prinsessensmoothie is paars/rood/roze. En je raad natuurlijk wel welke smoothie er bij ons thuis de voorkeur geniet….. juist de prinsessensmoothie! Lang leve de bietjes  J

 

Wat er in deze smoothies zit? Nou ja, alles wat ik in huis heb zo’n beetje. Ongeveer 40% groenten en 60% fruit. De mogelijkheden zijn eindeloos en vergeet ook vooral de verse kruiden niet! Ik zorg er wel voor dat ze niet bitter maar lekker zoet zijn. Alles gaat in een beslagkom en ik zet er de staafmixer in. Een blender gaat natuurlijk ook maar die van mij loopt regelmatig vast en met mijn staafmixer krijg ik een superfijne smoothie.

 

Ik heb er alle vertrouwen in dat Ronja als ze wat ouder is helemaal met de pot gaat mee eten maar zolang de peuter pubertijd nog niet voorbij is, is dit de perfecte oplossing om voldoende vitamientjes binnen te krijgen!

 

De samenstelling van de smoothies varieert bij ons per dag/week/seizoen.  Als basis gebruik ik vaak wel het zelfde namelijk; banaan, (diepvries)mango, avocado en kokosroom. Dit staat garant voor een lekkere zoete en romige smoothie met voldoende vetten.

 

Prinsessen smoothie

Deze keer zat er in de prinsessen smoothie;

Banaan

Diepvries mango

Avocado

Kokosroom

Druiven

Boerenkool

Wortel

Gekookte pompoen

Bietjes

 

Draken smoothie

Deze keer zat er in de draken smoothie;

Banaan

Diepvries mango

Avocado

Kokosroom

Kiwi

Wortel

Spinazie

Romana sla

Munt

 

Ik hou van veel verschillende soorten groenten/fruit in één smoothie maar je kunt natuurlijk ook heerlijke smoothies maken van twee of drie soorten groenten/fruit. Laat je fantasie de vrije loop en probeer eens een nieuwe combinatie!

 


 

 

Over de auteur
Astrid Jongbloed werkt als voedingscoach vanuit haar eigen praktijk in Heerhugowaard. Zij is een levensgenieter, een lekkerbek, dol op koken en uitgebreid eten met familie en vrienden. Behalve dat ze haar klanten begeleidt bij de overstap op het PaleoPrincipe organiseert zij o.a. ook kookworkshops en supermarkt survivals. Voor een bezoek aan haar site, klik hier. Volg Astrid Jongbloed

Reacties

Reageer op dit artikel
Voeg een beoordeling toe voor deze reactie

We zullen je emailadres niet publiceren of misbruiken!

Naam:
Email:
Bericht:
Reageer ook op dit artikel
Voeg een beoordeling toe voor deze reactie

We zullen je emailadres niet publiceren of misbruiken!

Naam:
Email:
Bericht:

Voor 't eerst hier?

Welkom op deze website. Een site die wel eens heel belangrijk kan zijn voor je gezondheid. Op deze website vind je alles wat je al lang over je gezondheid had moeten weten maar wat bijna niemand je heeft verteld. Wat je moet doen om gezond te blijven of weer te worden, wat gezonde voeding is...

 

 

 

Zoeken

 

Sponsors

Doneren

Heb je iets aan de informatie op deze website gehad? Steun ons zodat we je ook in de toekomst van de Paleo-informatie kunnen voorzien.

Boeken

Alles voor je sport!