Wil je updates in je mailbox?:

Een service van FeedBurner

Grass-fed beef


dec 7, 2012  Evert  Algemeen  6 reacties 

Wij krijgen vaak de vraag waar men goed rundvlees kan kopen en of er nog wel echt grass-fed vlees bestaat. Van de week werd ik benaderd door de Groningse eigenaars van een kudde grazende Schotse hooglanders. Hieronder laat ik ze zelf aan het woord:

 

Grass-fed vlees, ja het bestaat zeker nog! Vroeger was grasgevoerd heel normaal, maar momenteel krijgen 99% van de koeien krachtvoer. Dit geldt niet altijd voor zogenaamde oerrassen als Schotse Hooglanders en Galloways. Deze rassen voelen zich namelijk het prettigste als ze zomers en 's winters buiten lopen. 

 

 

Via onze website SchotseHooglanders.nl verkopen we grasgevoerd natuurvlees voor particulieren. Dit is begonnen omdat we een kudde Schotse Hooglanders laten grazen in natuurgebieden in Nederland. Door deze begrazing zorgen de dieren ervoor dat het open karakter van het landschap behouden blijft. Een prachtig product wat ze daarmee tegelijkertijd produceren is het grasgevoerde vlees. 

 

 

We verkopen voornamelijk vlees van Schotse Hooglanders, doordat we zelf een kudde Schotse Hooglanders hebben. Daarnaast werken we samen met collega boeren met Hooglanders, maar ook Aberdeen Angus, Galloways en Salers. Voor alle dieren geldt dat ze 365 dagen per jaar buiten in de natuur grazen, de kalfjes lopen 9 maanden bij hun moeder, en ze zien nooit een dierenarts, antibiotica en krachtvoer. Deze manier van produceren is uniek in Nederland.

 

 

Naast dat dit vlees erg diervriendelijk is, wordt steeds duidelijker dat grasgevoerd vlees veel gezonder is dan graangevoerd vlees. 
Op de website van Schotse Hooglanders is te lezen ‘Onderzoek heeft uitgewezen dat gras gevoerd vlees een hoger gehalte aan Omega-3 vetzuren heeft, een hoger CLA gehalte en een hoger vitamine A en E, dan gangbaar geproduceerd vlees.’ En dat is goed nieuws voor uw gezondheid! Gezonder vlees dan grasgevoerd vlees bestaat er dan ook niet. Helemaal Puur Natuur en dat past uitstekend in een Paleo leefstijl!

Wij vinden het belangrijk dat we, door het achterwege laten van krachtvoer, een erg gezond en milieuvriendelijk product leveren. 
Ons vlees wordt wel eens vergeleken met biologisch vlees. Wij, en velen met ons, vinden dat een product als natuurvlees het biologisch geproduceerd vlees overstijgt. Een keurmerk geeft sommige consumenten een gevoel van (schijn)zekerheid. Wat consumenten vaak niet weten is dat het biologische EKO-keurmerk het met krachtvoer binnen afmesten van stieren probleemloos toestaat en dat veel biologisch rundvee uit het buitenland (Latijns Amerika, Oost-Europa) wordt gehaald. En dit komt de duurzaamheid en de foodmiles natuurlijk niet ten goede. 

 

SchotseHooglanders.nl werkt transparant en geeft op die manier zekerheid over het diervriendelijke, gezonde en duurzame karakter van het natuurvlees. Het is altijd mogelijk de kuddes en zelfs het slachten te bekijken en via onze website brengen we een eerlijk verhaal over de manier hoe de dieren gehouden worden.

 

Het vlees verkopen we in pakketten. Er gaat zo weinig mogelijk verloren, zelfs de botten, huiden en ook ossewit (gezond bakvet) is verkrijgbaar. We versturen de pakketten in heel Nederland en België via de post. Vlees via de post is even wennen, maar door toevoegen van zogenaamd 'droogijs' (-80 graden) en isolatiezakken werkt dat perfect! 

 

 

Naast grasgevoerd natuurvlees kunt u bij ons ook antibioticavrije kip kopen. Hiervoor werken we samen met een pluimveehouder die voor elkaar krijgt wat bijna nergens lukt, kippenvlees produceren zonder gebruik van antibiotica. Omdat dit product zo goed past bij ons gezonde vlees zijn we een samenwerking begonnen, zodat u zowel rund als kip via onze site kunt bestellen. 

 

Meer informatie over onze producten en manier van werken vindt u op www.schotsehooglanders.nl.


Vriendelijke groet, 

Jelwin en Ymkje Kuipers

 

 

Over de auteur
Evert Berkelaar werkt als voedingsdeskundige in zijn eigen praktijk in Zoetermeer. Hij is de oprichter van de Stichting Het PaleoPrincipe en geeft seminars en lezingen over dit onderwerp.
Voor een bezoek aan zijn eigen website, klik hier. Hij heeft ook praktische e-books ontwikkeld.
  Volg @EvertBerkelaar Link met Evert Like Evert's Facebook pagina
paleo_basics_ebook

Reacties

Reageer op dit artikel
Voeg een beoordeling toe voor deze reactie

We zullen je emailadres niet publiceren of misbruiken!

Naam:
Email:
Bericht:
Reageer ook op dit artikel
Voeg een beoordeling toe voor deze reactie

We zullen je emailadres niet publiceren of misbruiken!

Naam:
Email:
Bericht:

Voor 't eerst hier?

Welkom op deze website. Een site die wel eens heel belangrijk kan zijn voor je gezondheid. Op deze website vind je alles wat je al lang over je gezondheid had moeten weten maar wat bijna niemand je heeft verteld. Wat je moet doen om gezond te blijven of weer te worden, wat gezonde voeding is...

 

 

 

Zoeken

 

Sponsors

Doneren

Heb je iets aan de informatie op deze website gehad? Steun ons zodat we je ook in de toekomst van de Paleo-informatie kunnen voorzien.

Boeken

Alles voor je sport!