Wil je updates in je mailbox?:

Een service van FeedBurner

Welkom op deze website!

Cordain aan het woord:

"Dear Paleodiet enthusiasts and fans in the Netherlands,

Welcome to the Dutch Paleo Diet website. Evert and Erik and their co-workers have done a magnificent job in putting together this website, and it does justice to the Paleo Diet concept. Their hard work will continue with a Dutch language version of a Paleo Diet Newsletter containing cutting edge information about all aspects of the diet to which our species is genetically adapted. I fully support their work in disseminating this essential diet and health message to all to Dutch language speaking people throughout the world.

Best Wishes, Loren Cordain, Ph.D., Professor"

Welkom op deze website. Een site die wel eens heel belangrijk kan zijn voor je gezondheid.
Op deze website vind je alles wat je al lang over je gezondheid had moeten weten maar wat je waarschijnlijk door niemand ooit verteld is. Wat je moet doen om gezond te blijven of weer worden, wat gezonde voeding is, hoe veel je moet bewegen, hoe om te gaan met het stressvolle bestaan, hoe je weer controle kunt krijgen over je gezondheid, hoe je fit en energiek kunt worden, hoe je een gezonde aantrekkelijke uitstraling krijgt, zelfs hoe je de kans op een goede baan, een leuke partner en de gezondheid van je kinderen kunt beïnvloeden.

Het PaleoPrincipe beschrijft de leefstijl gebaseerd op die van de jager-verzamelaar, (caveman, holbewoner, oermens) zoals die leefden in het paleolithicum. Het is een leefstijl die ervoor kan zorgen dat je weer net zo gezond en fit wordt als een jager-verzamelaar terwijl we de voordelen van het leven in de moderne wereld kunnen behouden. We gaan terug naar onze toekomst, een gezonde toekomst waarin we zelf weer weten wat gezond is gebaseerd op kennis uit het verleden en de technologische mogelijkheden van het heden.

Het gaat om jouw gezondheid!
Iedereen (OK: bijna iedereen) vindt zijn of haar gezondheid het allerbelangrijkste. Vreemd dat we niet beter ons best doen om gezond te blijven en worden. Heel moeilijk kan dan niet zijn want uit medisch-antropologisch onderzoek blijkt dat natuurvolkeren en jager-verzamelaars, zowel nu als in het verre verleden veel gezonder waren dan de huidige in de westerse wereld levende mens. Misschien weten we het gewoon niet meer, is de kennis over wat een gezonde leefstijl is wel verloren gegaan of ondergeschikt geworden aan politieke en economische belangen.
Op deze website presenteren we een leefstijl die veel beter past bij ons, die we tot 10.000 jaar geleden allemaal volgden en ervoor zorgde dat we gezond en fit bleven. Gebaseerd op kennis uit de evolutiebiologie en evolutiegeneeskunde, antropologie, fysiologie, genetica en epigenetica is het een wetenschappelijk goed onderbouwd verhaal.
Het is het verhaal van het PaleoPrincipe,  van de mismatch tussen onze genen en onze leefstijl. Het verhaal dat 2 miljoen jaar geleden (of misschien wel veel eerder) is begonnen maar dat voor het eerst in de jaren 30 aandacht kreeg toen Weston Price zijn boek Nutrition and Physical Degeneration publiceerde. Vijftig jaar later beginnen er meer boeken en artikelen te verschijnen onder andere van Boyd Eaton en Loren Cordain. Momenteel verschijnen en tientallen boeken en honderden wetenschappelijke artikelen die dit verhaal ondersteunen en aanvullen. Het verhaal van onze evolutie, hoe we de wereld naar onze hand hebben gezet, de prijs die we daarvoor moeten betalen in de vorm van veel gezondheidsproblemen en hoe we verder moeten zonder de positieve ontwikkelingen van de vooruitgang te verliezen.  Het verhaal vind je op deze website.
Veel leesplezier en vooral veel gezondheid, energie en succes.

 

Alles over het PaleoPrincipe

 

 

 

Doneren

Heb je iets aan de informatie op deze website gehad? Steun ons zodat we je ook in de toekomst van de Paleo-informatie kunnen voorzien.

Boeken

Alles voor je sport!

Laatste artikelen